Inlägg

Det går fort framåt

Det går fort framåt

Vi uppgraderar för bättre säkerhet och prestanda!

IT-säkerhet är viktigare än någonsin och för att säkerställa att er hemsida är så säker och snabb som möjligt, kommer vi att uppgradera till en ny server. Denna uppgradering kommer att ge oss bättre kontroll och samtidigt snabbare och stabilare hosting (webhotell) för er hemsida.

Detta är också ett steg i ledet inför kommande uppdatering till ny version av PHP. När PHP 8.1 når End of Life sommaren 2025 och inte längre får säkerhetsuppdateringar, lämnas hemsidor och servrar öppna för attacker. Mer info om PHP-uppdatering kommer under hösten.

När, var och hur?
Serveruppgradering sker under v. 38, 16-20 september. Ni med domäner som INTE ligger hos oss kommer att behöva byta IP-nummer hos er domän-leverantör. Vi kommer att kontakta er personligen och önskar ni vår hjälp med detta hjälper vi er givetvis.

Behöver jag göra något?
För de flesta av er kommer detta inte att märkas, det kan dock hända att vissa funktioner behöver justeras. Skulle det uppstå problem, som ni eller vi upptäcker, kommer vi självklart att att lösa dem så snabbt som möjligt, på bästa möjliga sätt. Vi ber också er att gå igenom er hemsida så att formulär m.m. fungerar som de ska när flytten är klar. Ni som behöver uppdatera er hemsida under v. 38 kontakta oss innan så inget arbete går förlorat.

Vad kostar det?
Uppgraderingen ingår i er årliga hostingkostnad/serverutrymme. Om vi behöver lägga extra tid på justering av specifika funktioner eller plugins, så gör vi detta självklart i samråd med er.

Frågor på detta?
Slå oss en signal på 0346-92302